De Kansen voor de Kerk

10 juni 2021

Donderdagavond 10 juni organiseren we opnieuw ‘De Kansen voor de Kerk’, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Het thema van de avond is: Eerste stap naar een bloeiende kerk. Sprekers zijn Joost Klok, Miles Toulmin, Lydia Kansen, Iwan Osseweijer en André Karst. De avond is een vervolg op De Kansen voor de Kerk met Nicky Gumbel op 11 maart. Bekijk die avond hier terug.

Nu de tweede lockdown bijna ten einde is, maken veel kerken zich op voor de heropening in september. Voordat het zover is, denken we graag met jou na over de vraag: hoe kunnen we – voor het eerst of opnieuw – een bloeiende kerk zijn? 

‘De komende periode is cruciaal voor kerkleiders’

Eén van de sprekers op 10 juni is Joost Klok, relatiemanager van Alpha. Joost werkt al ruim tien jaar bij Alpha Nederland en heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van kerkvernieuwing. Zo heeft hij de afgelopen jaren honderden kerkleiders getraind en coachingstrajecten verzorgd rondom missie en evangelisatie.

Joost Klok: “De komende periode is cruciaal voor kerkleiders. Wat start ik straks als kerk weer op en wat niet? Durf ik ook om dingen los te laten of in een andere vorm te gieten? Moeten we eigenlijk wel weer terug naar hoe de kerk functioneerde vóór corona? Doen we waartoe we geroepen zijn?  Belangrijke vragen waar we graag met elkaar over na willen denken, zodat we elkaar kunnen opbouwen. Als Alpha Nederland willen we je inspireren met de kansen die we zien voor de kerk!” 

Miles Toulmin De Kansen voor de Kerk

Spreker Miles Toulmin

Joost gaat in gesprek met Miles Toulmin. Miles studeerde Theologie aan de Universiteit van Oxford voordat hij tot Anglicaanse predikant werd gewijd. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij HTB, de Londense kerk waar Alpha begon. Hij is nu uitvoerend directeur van Alpha Azië-Pacific en stichter van een snelgroeiende kerk: de Holy Trinity Bukit Bintang (in het centrum van Kuala Lumpur in Maleisië). 

Miles is de allereerste wereldwijd die tijdens de coronacrisis startte met Alpha Online. Hoe kijkt hij daarop terug? Wat gaat hij als kerk en persoonlijk zeker blijven doen als de crisis over is? Hoe behoud je als kerkleider de focus op wat echt belangrijk is? En welk advies heeft Miles voor kerkleiders in Nederland? 

Praktijkvoorbeelden

Naast Joost Klok en Miles Toulmin hebben we enkele sprekers uitgenodigd die vanuit de praktijk inspirerende voorbeelden zullen geven. Dit zijn Lydia Kansen (predikante PKN Nieuwe Kerk Utrecht), Iwan Osseweijer (diaken Parochie Willibrordus Bollenstreek) en André Karst (kerkleider Baptistengemeente De Ark te Assen). 

Droom je ook van een bloeiende kerk? Zet de eerste stap en meld je aan voor deze gratis online bijeenkomst! 

Aanmelden

De Kansen voor de Kerk vindt plaats op donderdagavond 10 juni. We starten om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.50 uur al aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. Aan het eind van de avond zullen we de tijd nemen om samen te bidden voor het land en onze kerken. Meld je aan via onderstaande knop en ontvang digitale toegang tot het evenement.

Praktische informatie

De inspiratie-avond vindt online plaats, dus zorg ervoor dat je een laptop of tablet met internetverbinding hebt. Na het aanmelden ontvang je van ons een stappenplan en de link om deel te nemen aan het evenement. 

TIP:
Heb je een vraag over dit thema? Stuur deze dan in bij je aanmelding, zodat we er aandacht aan kunnen besteden. 

Wanneer:
10 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur

Waar:
Online, via Zoom.