Terugblik Kansen voor de kerk
met Nicky Gumbel

Op donderdagavond 11 maart konden kerkleiders zich laten inspireren door de pionier achter Alpha, Nicky Gumbel. Wat was het bijzonder om met 800 mensen online verbonden te zijn! Tijdens een Zoom-call deelde Nicky over zijn visie voor de kerk in coronatijd en daarna. Afsluitend nam Nicky de tijd nemen om samen met de deelnemers te bidden voor het land en onze kerken.

“Vanavond heb ik gezien dat ik ook anders kan kijken naar de uitdagingen voor de kerk. Gaaf om geïnspireerd te worden de mogelijkheden te benutten.”

deelnemer kansen voor de kerk

Reacties

Een paar reacties van deelnemers aan Kansen voor de kerk:

  • “Het gebed van Nicky vond ik heel bijzonder. Dat Gods Geest zo kan werken door alle media heen.”
  • “Het verlangen in mijn hart om mensen via een Alpha-cursus naar de Heer te leiden is groter dan ooit!”
  • “De gesprekken in kleine groepjes en het persoonlijke gebed na afloop waren bemoedigend en voedend voor mijn ziel; ik heb de Heilige Geest krachtig ervaren. Digitaal en middenin de woestijn stroomt en werkt Hij! In die belofte mag ik staan, die stroom stap ik in.”
  • “Goede tips gekregen gisteravond in het gespreksgroepje. Er zat ook een priester bij die zelf Alpha gaf. Geweldig!”
  • “Na de meeting heb ik meteen mijn mede Alpha Youth-leiders geappt dat jullie en Nicky zo vol zijn van het succes van Alpha Online. Ons standpunt ‘dat we liever wachten tot we weer fysiek Alpha kunnen geven’ hebben we heroverwogen. Resultaat: we gaan alle vijf de online basistraining volgen!”

Terugkijken?

Heb je de avond gemist? Je kunt de video-opname van de avond terugkijken: