De Kansen voor de Kerk | Leiderschapsvermenigvuldiging

29 november 2023

Woensdagavond 29 november organiseren we opnieuw De Kansen voor de Kerk, een online inspiratie-evenement voor de kerk. Deze avond staat het thema ‘Leiderschapsvermenigvuldiging’ centraal en vertelt Fr. James Mallon meer over dit onderwerp!

‘Zullen we haar dan maar weer vragen?’

In de kerk doet vaak een klein groepje mensen al het werk. Is het echt zo dat niemand anders wil of geschikt is? Of ligt het probleem ergens anders? Stel je voor: jouw kerk als kraamkamer voor leiderschap… Hoe betrek je meer mensen bij je visie en hoe investeer je stapsgewijs in hun leiderschapsontwikkeling? 

Tijdens dit evenement word je een avond lang geïnspireerd met principes over leiderschapsvermenigvuldiging. Daarnaast krijg je ook allerlei tips & tricks hoe jij deze principes kunt doorvertalen naar de context van jouw gemeente of parochie.

Wie is Fr. James Mallon?

Fr. James Mallon is auteur van het boek ‘Als God renoveert’ (vertaald vanuit ‘Divine Renovation’). In zijn boek omschrijft hij hoe hij en zijn team de slag hebben gemaakt van onderhoud naar bloei in hun lokale parochie. ‘Als God renoveert’ is inmiddels hét handvat geworden voor katholieke kerken die aan de slag willen met parochievernieuwing.

Alpha wordt in ‘Als God renoveert’ centraal gesteld om de cultuuromslag van een onderhoudsparochie naar een missionaire parochie in de praktijk te brengen.

Fr. Mallon was hoofdspreker tijdens de Missionaire Parochie-conferentie in 2022 met ruim 1.000 aanwezigen in Breda. Op het gebied van parochievernieuwing, leiderschapsontwikkeling en evangelisatie is hij een veelgevraagde spreker.

Aanmelden

Het evenement vindt plaats op woensdagavond 29 november 2023. We starten om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.50 uur al aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. Meld je aan via het formulier hieronder om digitaal toegang te krijgen tot het evenement.

Als je dan naar een evenement over leiderschapsvermenigvuldiging gaat, kun je natuurlijk het beste gelijk iemand uit je gemeente meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een taakgroepleider of de voorzitter van je kerkenraad; iemand waar jij intentioneel mee optrekt om in hem of haar te investeren. Pak deze kans om ook anderen in jouw gemeente te helpen om na te denken over hun rol in leiderschapsontwikkeling!

Wanneer:
Woensdag 29 november van 20.00 uur tot 21.30 uur

Waar:
Online, via Zoom.

Meld je aan voor De Kansen voor de Kerk | Leiderschapsvermenigvuldiging

Praktische informatie

De Kansen voor de Kerk vindt online plaats, dus zorg ervoor dat je een laptop of tablet met internetverbinding hebt. Na het aanmelden ontvang je van ons een stappenplan en de link om deel te nemen aan het evenement. 

De Kansen voor de Kerk
Onder de noemer De Kansen voor de Kerk organiseert Alpha Nederland evenementen speciaal voor kerkleiders. Er is ook een podcast met dezelfde naam! Tijdens deze evenementen en in de podcastafleveringen gaan we dieper in op thema’s als prioriteit bij missie, gebed, het ervaren van de Heilige Geest, gastvrij zijn, uitnodigen en leerlingen maken.
Tip: luister als voorbereiding het tweede seizoen van de podcast Kansen voor de Kerk!

De foto’s van Fr. James Mallon zijn gemaakt door Ramon Mangold.