Project Mystery Guest

Ontdek hoe gastvrij jouw kerk is

Hoe is het met de gastvrijheid in jouw kerk gesteld? Meld je aan voor Project Mystery Guest en ontdek hoe gastvrij jouw kerk is! 

Gastvrijheid als missie

Een gastvrije en uitnodigende kerk. Dat klinkt logisch en simpel! Is dat ook zo? Gastvrijheid is ontzettend breed: van de uitstraling van het kerkgebouw tot de sfeer tijdens de dienst of viering. Van de tekst op de website tot het welkom bij de deur. Gastvrijheid speelt mee in alle aspecten van jouw kerk.

‘Met dit project willen we als Alpha Nederland de kerk helpen om te groeien in gastvrijheid. Wanneer je mensen buiten de kerkmuren wilt bereiken, helpt het om te weten hoe je kerk en viering overkomen.’

Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland

Mystery Guest

Met Project Mystery Guest nodig je iemand uit om een kerkdienst of -viering mee te maken in jouw kerk. Deze persoon let tijdens de kerkdienst goed op hoe gastvrij hij of zij het ervaart en vult dat in via een vragenlijst. Al die observaties worden verwerkt in een rapportage die jouw kerk na het bezoek digitaal ontvangt. Het bezoek is geen wetenschappelijk onderzoek, maar een tool om aan de slag te gaan met een cultuur van gastvrijheid in jouw kerk. 

De rapportage was voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn! Het is voor iedere kerk goed om eens mee te doen om je gastvrijheid te checken.

Een reactie van een kerkleider

Aan de slag

Ben je enthousiast geworden om hiermee aan de slag te gaan? Meld je kerk aan voor Project Mystery Guest en ontdek hoe gastvrij jouw kerk is!

Lees meer over Project Mystery Guest