De Kansen voor de Kerk | Een kerk die uitnodigt

Met Rachel Hughes

Donderdagochtend 10 maart organiseerden we opnieuw ‘De Kansen voor de Kerk’, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Rachel Hughes nam ons mee in het thema ‘Een kerk die uitnodigt’. Rachel leidt samen met haar man, Tim Hughes, Gas Street Church in Birmingham. In deze jonge gemeente nodigt 90% van de gemeenteleden actief uit!

Veel gemeenteleden vinden iemand uitnodigen voor een viering of een Alpha helemaal niet zo eenvoudig. Hoe kan er een gezonde uitnodigingscultuur ontstaan in jouw lokale gemeente of parochie? En hoe kun je als kerkleider daarin zelf het goede voorbeeld geven? Wat was het goed om samen met Rachel Hughes en met een panel van kerkleiders over deze vragen na te denken!

Gesprek met Rachel Hughes terugkijken

Heb je het evenement gemist en wil je het gesprek met Rachel Hughes terugkijken? Of wil je hem doorsturen naar anderen in je kerk? Via onderstaande link kun je de video bekijken. Aanrader!

Hand-out

Bij het thema ‘Een kerk die uitnodigt’ hebben we ook een hand-out gemaakt. Met dit document ontvang je tools om met (de rest van) je kerkleiding in gesprek te gaan over uitnodigen. Van de belangrijkste take-aways tot goede gespreksvragen, deze hand-out helpt je om praktisch aan de slag te gaan met uitnodigend kerkzijn.

Aan de slag met de Quickscan

Het is waardevol om te weten wat er speelt in je gemeente of parochie! Een (snel) onderzoek kan je daar enorm bij helpen. Wij ondersteunen je graag en hebben daarom deze quickscan ontwikkeld. Deze scan helpt je om in beeld te brengen hoe jouw kerk aankijkt tegen uitnodigend kerk zijn. Nodigt in jouw kerk ook 90% van de mensen actief uit voor een kerkdienst of Alpha? Of kan jouw kerk daar nog wat hulp in gebruiken?

Wat houdt de quickscan in?
Bij een quickscan krijg je een totaalbeeld van wat er leeft in je kerk en hoe je geloofsgemeenschap aankijkt tegen uitnodigen. De scan bestaat uit twee gedeeltes: een vragenlijst voor kerkleiders en een vragenlijst voor de geloofsgemeenschap.

Meer weten?
Op alphanederland.org/quickscan vertellen we je meer over de bedoeling en de inhoud van de quickscan en helpen we je hoe je de resultaten praktisch in kunt zetten in jouw kerk.