Project Mystery Guest

Hoe gastvrij is jouw kerk?

Hoe gastvrij is jouw kerk?

Dit voorjaar bieden we kerken de mogelijkheid om hun gastvrijheid te laten testen in het Project Mystery Guest. Ontdek hoe gastvrij jouw kerk is en welke groeikansen er zijn!

mystery guest die de kerk binnenloopt

Project Mystery Guest

We geven een aantal kerken de kans om in april en mei door een mystery guest bezocht te worden. Deze mystery guests maken een momentopname van de kerk in Nederland: ‘Hoe gastvrij zijn wij eigenlijk in onze kerk?’

Elke kerk die bezocht wordt door een mystery guest, ontvangt een uitgebreide rapportage en handvatten om aan de slag te gaan met het thema gastvrijheid in hun kerk.

De resultaten van alle rapportages worden door Alpha Nederland geanalyseerd om opvallende elementen te ontdekken en een trendrapport samen te stellen. 29 juni organiseren we het evenement ‘De Kansen voor de Kerk’ rondom het thema gastvrijheid, waar we meer aandacht geven aan de bevindingen en met kerkleiders in Nederland nadenken over de cultuur in en de kansen voor hun kerk.

Project Mystery Guest is een laagdrempelige manier voor kerken om aan de slag te gaan met het thema gastvrijheid.

Waarom doen we dit?

Gastvrijheid is een van de belangrijkste waarden van de kerk. En wat de kerk belangrijk vindt, dat vinden wij als Alpha Nederland ook belangrijk! Alles wat wij doen is namelijk voor de kerk, met de kerk en door de kerk. We denken graag samen met kerkleiders na over belangrijke vragen als: ‘Hoe zet ik missie op de eerste plaats in mijn kerk?’ en ‘Hoe kan ik mijn kerkdienst laagdrempeliger maken voor gasten?’. Als Alpha Nederland zien wij altijd kansen voor jouw kerk. En daarom denken we graag met je mee!