Terugblik ‘De Kansen voor de Kerk’

met Miles Toulmin en Joost Klok

Donderdagavond 10 juni organiseerden we opnieuw ‘De Kansen voor de Kerk’, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Het thema van de avond was: Eerste stap naar een bloeiende kerk. Nu de tweede lockdown bijna ten einde is, maken veel kerken zich op voor de heropening in september. Wat was het goed om eerst met elkaar na te denken over de vraag: ‘Hoe kunnen we – voor het eerst of opnieuw  een bloeiende kerk zijn?’.  

“Komende periode is cruciaal voor kerkleiders”

Joost Klok, relatiemanager van Alpha, ging in gesprek met Miles Toulmin. Miles is directeur van Alpha Azië-Pacific en stichter van een snelgroeiende kerk: de Holy Trinity Bukit Bintang (Maleisië). Vervolgens deelden Lydia Kansen, Iwan Osseweijer en André Karst hun ervaringen vanuit de praktijk. Afsluitend nam Miles de tijd om samen met de deelnemers te bidden voor het land en onze kerken.

Terugkijken

Heb je de avond gemist? Je kunt het interview met Miles Toulmin hier terugkijken:

Hand-out

Bij het thema ‘Eerste stap naar een bloeiende kerk’ hebben we een hand-out gemaakt waarmee je zelf aan de slag kunt om de kansen voor jouw lokale kerk verder uit te werken. Welke dingen ga je als kerk niet meer doen, welke ga je veranderen en welke geef je meer prioriteit? Via onderstaande link kun je de hand-out downloaden, online invullen of printen en delen met anderen. In de hand-out hebben we ook de mooiste quotes van Miles en Joost voor je geselecteerd.