Ontdek de nieuwe Prayer Course

Op Hemelvaartsdag (13 mei) lanceren 24-7 Prayer NL en Alpha Nederland een geheel vernieuwde versie van de Prayer Course! Alle materialen zijn vernieuwd en de cursus bevat nu twee extra bijeenkomsten en leuke ‘gebedsgereedschappen’.  

Een reis door het Onze Vader

De Prayer Course is ontworpen om samen met anderen in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen. Deelnemers maken een reis van acht weken aan de hand van het Onze Vader, het gebed dat Jezus zijn leerlingen leerde. De cursus is ontwikkeld voor christenen die willen groeien in gebed, maar iedereen die geïnteresseerd is in het christelijk gebed kan meedoen!

Prayer Course met Pete Greig en Poppy Williams

Hoe moet je bidden?

De cursus volgt de lijn van het boek Hoe moet je bidden? van Pete Greig (24-7 Prayer). Elke bijeenkomst bestaat uit een inleiding en een video met uitleg over het thema van de bijeenkomst met Pete Greig en Poppy Williams. 

Acht thema’s

De thema’s waar de Prayer Course op ingaat, zijn: waarom bidden?, aanbidding, vragen, voorbede, onbeantwoord gebed, contemplatie, luisteren en geestelijke strijd. Met bijbehorende gespreksvragen kunnen deelnemers elk thema verder uitdiepen met elkaar. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een praktische gebedsvorm om samen te doen.  

Kleine groep

De Prayer Course is gemaakt om in een kleine groep te doen. Wordt de cursus in een grotere groep gegeven, dan kan de groep voor de gespreksvragen in kleinere groepjes uiteen. Voor groepsleiders is er voor elke bijeenkomst een handleiding met gespreksvragen beschikbaar als hulpmiddel om de cursus te leiden. Wil je meer weten en de nieuwe materialen bekijken? Vanaf Hemelvaart kun je terecht op de nieuwe website: prayercourse.nl

Gebedsgereedschappen

Aanvullend op de Prayer Course-bijeenkomsten is er op de nieuwe website van de Prayer Course een ‘gereedschapskist’ te vinden met dertig gebedsgereedschappen die aansluiten bij de acht thema’s van de cursus. Je kunt deze gereedschappen individueel of als groep gebruiken om dagelijks met gebed bezig te blijven. Een mooie praktische toepassing!