Van ‘de’ Marriage Course naar ‘onze’ Marriage Course

‘Leuk, zo’n video van wat de Marriage Course is, maar hoe kan zoiets er bij ons in de gemeente uitzien?’ Ik hoor het je al denken. En gelijk heb je, want elke Marriage Course is weer anders. Waar de één een Marriage Course in de woonkamer organiseert, zet de ander het juist massaal op in een zaal met dertig tafeltjes voor twee. Hoe zie je door al die bomen van mogelijkheden nog het bos? Deze drie stappen helpen je op weg om de Marriage Course eigen te maken.

1. Bepaal jullie doelgroep

Voordat je jezelf gek staart op allerlei mogelijkheden, is het goed om je af te vragen: ‘Wie wil ik bereiken met onze Marriage Course?’ Misschien wil je stellen uit je gemeente inspireren en ondersteunen in hun huwelijk. Of wellicht denk je aan stellen uit jullie wijk, waarvan sommigen naar de kerk gaan en anderen niets met geloof hebben. Het kan ook zijn dat je jullie vriendenkring wilt bereiken met de Marriage Course.

2. Leer je doelgroep kennen

Wie je ook voor ogen hebt, de doelgroep bepaalt elke vervolgstap in het nadenken over jullie Marriage Course. Je doelgroep beïnvloedt namelijk wat voor soort locatie passend is, op welke manier je de cursus promoot en soms zelfs welke groepsgrootte je wilt faciliteren. Het is dus belangrijk om je doelgroep te kennen (als je dat nog niet doet), zodat je kunt inschatten welke locatie, welk tijdstip, welk budget en welke manier van uitnodigen het beste bij hen aansluit.  

3. Schets een droom voor jullie Marriage Course

Schets op basis van deze kennis hoe jullie je Marriage Course voor je zien. Die schets mag best ambitieus zijn, je kunt altijd nog terugschakelen wanneer iets niet haalbaar blijkt. Betrek ook anderen bij het schetsen, denk bijvoorbeeld aan kerkleiders of potentiële teamleden.  

Wil je meer informatie en input over het organiseren van een Marriage course? Kom dan naar een Marriage Course training!

Dorine Sommer - Relatiemanager van de Marriage Course

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Dorine Sommer, (Relatie)Manager van de Marriage en Parenting Courses. Overweeg je een Marriage Course te geven in jouw kerk? Ik denk graag met je mee! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen. 

Neem contact met mij op