Subsidie van de overheidsgemeente voor de Marriage Course?

Je zult het bij een Alpha niet snel tegenkomen: de lokale overheid die een cursus subsidieert. Een Marriage of Parenting Course daarentegen sluit vaak aan bij de doelstellingen van lokale politiek om relaties en gezinnen preventief te ondersteunen. En dát betekent dat jouw Marriage Course niet de eerste zou zijn die subsidie van de lokale overheid ontvangt.  

Waarom subsidie?

Het organiseren van een Marriage Course is niet gratis. Zeker wanneer je de cursus zo missionair mogelijk inricht (en dus een locatie buiten je kerkgebouw zoekt), komen er al snel extra kosten bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan locatiehuur en catering. Deelnemers aan een Marriage Course worden echt in de watten gelegd met een reeks van avondjes uit. Ook het diner voor twee moet dus echt het ‘restaurant-gevoel’ geven van samen een avondje uit. Subsidie is dan van harte welkom om de kosten voor deelnemers te drukken en jullie tegelijkertijd ruimte te geven de cursus goed op te zetten en te promoten. 

‘Subsidie is van harte welkom om de kosten voor de deelnemers te drukken en jullie ruimte te geven de cursus goed op te zetten en te promoten’

#Hoedan?!

Wanneer je een Marriage Course online registreert, krijg je gratis toegang tot extra cursusmaterialen. In het lijstje downloads vind je ook een hand-out met tips voor het aanvragen van subsidie bij jouw overheidsgemeente. De hand-out is opgesteld in samenwerking met een beleidsadviseur die op gemeentelijk niveau werkzaam is. 

Andere vormen van samenwerken met lokale overheid

Natuurlijk draait het niet alleen om geld. Ook als jullie overheidsgemeente meewerkt door een openbaar gebouw beschikbaar te stellen (denk bijvoorbeeld aan een buurthuis), of door de cursus te promoten is dat mooi meegenomen. Denk in mogelijkheden en benadruk het gezamenlijke belang om relaties preventief te ondersteunen.  

Dorine Sommer - Relatiemanager van de Marriage Course

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Dorine Sommer, (Relatie)Manager van de Marriage en Parenting Courses. Heb je vragen over de Marriage Course of denk je erover na om met het materiaal aan de slag te gaan? Ik help je graag verder! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen. 

Neem contact met mij op