De Kansen voor de Kerk | De gastvrije kerk

14 november 2022

Maandagavond 14 november 2022 organiseren we opnieuw De Kansen voor de Kerk, een online inspiratie-evenement voor de kerk. Deze avond staat het onderwerp ‘De gastvrije kerk’ centraal en wordt de prijs uitgereikt voor de meest gastvrije kerk van 2022!

Laat je inspireren tijdens deze avond over het onderwerp: gastvrijheid. Tijdens dit evenement nemen we de gastvrijheid in kerken onder de loep. We vertellen onder andere over de kenmerken van de gastvrije kerk. Wanneer wordt een kerk als gastvrij ervaren? En hoe kunnen we daarvan leren?

Waar worden de resultaten op gebaseerd?
In september en oktober zijn bijna 80 kerken in Nederland bezocht door mystery guests. Elke mystery guest heeft een volledige dienst of viering bijgewoond. Op basis van de volgende drie elementen hebben de kerken een ‘gastvrijheidscijfer’ gekregen: 1. Ontvangst en welkom, 2. De dienst of viering, 3. Na afloop en afscheid. Naar aanleiding van de rapportage ontvingen de kerken handvatten om aan de slag te gaan met het thema gastvrijheid. Het totaalbeeld uit de rapportages hebben we vertaald naar een trendrapport over de staat van gastvrijheid in de Nederlandse kerken. Daarover delen we deze avond leuke inzichten en mooie tips om verder te groeien in gastvrij kerk zijn.


Aanmelden

Het evenement vindt plaats op maandagavond 14 november 2022. We starten om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.50 uur al aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. Meld je aan via het formulier hieronder om digitaal toegang te krijgen tot het evenement.

Wanneer:
14 november van 20.00 uur tot 21.30 uur

Waar:
Online, via Zoom.

Meld je aan voor De Kansen voor de Kerk | De gastvrije kerk

De week van gastvrijheid

Maandag 14 november start de week van gastvrijheid! In deze week werkt Alpha Nederland samen met Groot Nieuws Radio en het Nederlands Dagblad om het onderwerp gastvrijheid in het zonnetje te zetten. Lees bijvoorbeeld hier hoe Annemiek* een mystery guest-bezoek in de kerk aanpakt.

Maandagavond 14 november maken we tijdens ‘De Kansen voor de Kerk’ bekend welke kerk de meest gastvrije kerk van 2022 is. En natuurlijk hoor je deze week meer over wat het inhoudt om een gastvrije kerk te zijn. Ben je benieuwd hoe gastvrij jouw kerk is? Meld je kerk dan aan voor een bezoek van een mystery guest!

Praktische informatie

De Kansen voor de Kerk vindt online plaats, dus zorg ervoor dat je een laptop of tablet met internetverbinding hebt. Na het aanmelden ontvang je van ons een stappenplan en de link om deel te nemen aan het evenement.