De Kansen voor de Kerk | Een kerk die uitnodigt

10 maart 2022

Donderdagochtend 10 maart organiseren we opnieuw De Kansen voor de Kerk, een online inspiratie-event voor kerkleiders. Het thema van dit evenement is: ‘Een kerk die uitnodigt’.

  • Wat is er nodig om jouw gemeenteleden of parochianen aan het uitnodigen te krijgen?
  • Welke kansen laten we nu liggen?
  • En hoe maken we uitnodigen laagdrempelig en leuk (ja, echt!) om buren, vrienden en familie uit te nodigen voor een viering, Alpha of een maaltijd?

Stel je eens voor: wat zou er met jouw gemeente of parochie gebeuren als iedereen echt aan het uitnodigen slaat? Bij Alpha Nederland hebben we veel lessen geleerd op dit thema – en dat blijven we doen. Daarnaast kennen we diverse kerkleiders die veel inspiratie en praktische voorbeelden te bieden hebben. Samen met een aantal van hen willen we op 10 maart jou inspireren én je helpen de kansen voor jouw kerk te ontdekken.

De spreekster

Rachel Hughes zal ons meenemen in ‘Een kerk die uitnodigt’. Rachel leidt samen met haar man, Tim Hughes, Gas Street Church in Birmingham. In deze jonge gemeente nodigt 90% van de gemeenteleden actief uit! Rachel en Tim zijn dit jaar ook de hoofdsprekers bij de zomerconferentie New Wine.

Aanmelden

Het evenement vindt plaats op donderdagochtend 10 maart. We starten om 10.00 uur. Je kunt vanaf 09.50 uur al aansluiten. De ochtend duurt tot 11.30 uur. Aan het eind van de ochtend zullen we de tijd nemen om samen te bidden voor het land en onze kerken. Meld je aan om digitale toegang te krijgen tot het evenement.

Praktische informatie

De Kansen voor de Kerk vindt online plaats, dus zorg ervoor dat je een laptop of tablet met internetverbinding hebt. Na het aanmelden ontvang je van ons een stappenplan en de link om deel te nemen aan het evenement. 

TIP:
Heb je een vraag over dit thema? Stuur deze dan in bij je aanmelding, zodat we er aandacht aan kunnen besteden. 

Wanneer:
10 maart van 10.00 uur tot 11.30 uur

Waar:
Online, via Zoom.