De drie H’s: Hymn | Regio Zuid

Deze trainingen worden speciaal voor de Rooms-Katholieke Kerk gegeven. Meer weten over Alpha geven in een parochie? Neem dan contact op met Frank Jansons, Relatiemanager Alpha Katholiek.

4 oktober, 8 november en 29 november

Wil je vernieuwing in jouw koor, combo of band in je parochie? In drie avonden en een weekend gaan we in op zowel de structuur van de liturgie, jouw rol als muzikant in de liturgie en hoe je muziek gebruikt om te bouwen aan de relatie tussen God en mensen.

Avond 1 – de muzikale gebedsleider
Deze avond (4 oktober) gaan we aan de slag met de basis: waarom zing je of speel je eigenlijk muziek in de kerk? En wat is muzikaal leiderschap? We denken na over de rol van de priester, diaken en muzikanten/zangers als (muzikale) gebedsleiders. Tot slot gaan we aan de slag met ‘missionaire’ muziek.

Avond 2 – de muzikale structuur van de liturgie
De tweede avond vindt plaats op 8 november. Hier staat de liturgie centraal! We kijken naar de grondstructuur van de liturgie (in het bijzonder de eucharistie), de rol van muziek en zang. Tot slot denken we na over onze eigen rol als muzikant/zanger in de liturgie.

Avond 3 – muziek in de missionaire parochie
De laatste avond vindt plaats op 29 november. Deze avond denken we na over hoe je ‘missionaire’ muzikale keuzes maakt en hoe je dit als team kunt doen. Tot slot kijken we naar wat we dan concreet gaan zingen.

Houd 21 tot en met 22 januari 2023 vrij in je agenda voor het Hymn Weekend!

Wil jij aan de slag met de muziek in jouw kerk? Meld je dan hieronder aan. Je ontvangt binnenkort een e-mail van ons met meer informatie over de Hymn Training.

Wanneer:
4 oktober, 8 november en 29 november
19.00 uur – 21.30 uur

Waar:
IJsselstraat 4
5626 BL Eindhoven

Wat zijn de drie H’s?

Hospitality, Homily & Hymn

Na Alpha wil je natuurlijk mensen opnemen in je geloofsgemeenschap. Dat gebeurt waar je samen Eurcharistie viert. Dat is de bron en het hoogtepunt van Gods gemeenschap. Wil je dat Alpha goed aansluit op je zondagsviering? Denk dan na hoe je de zondagsviering tegelijkertijd toegankelijk maakt én een plek waar mensen leerling van Jezus worden.

UPrayse! & Alpha Nederland

De trainingen worden verzorgd door UPrayse! in samenwerking met Alpha Nederland. UPrayse! is een ‘artistieke familie’ en (online) platform voor muzikanten en andere artiesten en creatievelingen die een bijdrage willen leveren aan het leven van de kerk.

UPrayse! wil met mensen en gemeenschappen op weg gaan om artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen ten dienste van kerk en evangelisatie.