De 7 cruciale ingrediënten van de Marriage Course

Elk jaar geven meer dan honderd kerken in Nederland een Marriage Course. Van de duizenden deelnemers geeft 99% aan dat het een positief effect had op hun relatie en zou 81% het zeker aanbevelen bij vrienden. Misschien denk jij er ook wel over om een Marriage Course te starten. Maar, waar moet je nou eigenlijk rekening mee houden en wat maakt de Marriage Course nu tot zo’n succes? Dit zijn de zeven cruciale ingrediënten van de Marriage Course.

1. Gemeente

De Marriage Course wordt altijd georganiseerd door een gemeente. Dat zorgt namelijk voor een geweldige support van cursusleiders, zowel geestelijk als praktisch. En het geeft stellen na de Marriage Course gelegenheid om follow up te vinden in de gemeente. 

2. Gebed

Gebed vinden we allemaal belangrijk, maar voor een goede Marriage Course is gebed echt een must! Zorg voor bidders die voor jullie team bidden, en zorg voor bidders die voor de deelnemende stellen bidden. Onderschat de kracht van gebed (en van God) niet! 

Gebed vinden we allemaal belangrijk, maar voor een goede Marriage Course is gebed echt een must!

3. Topteam

Verzamel gepassioneerde talenten en vorm een goed team. Je doet dit vrijwillig, dus zorg ervoor dat je jouw talenten erin kunt stoppen en energie krijgt van het organiseren van een Marriage Course! 

4. Gastvrijheid

Je wilt stellen in de watten leggen. Zorg voor een setting waarin ze op een ontspannen manier goede gesprekken kunnen voeren. Een omgeving waarin ze zich op hun gemak voelen. Jullie gastvrijheid is van cruciaal belang om dat te bereiken! 

5. Inspiratie

Tijdens de inleiding (op video of in jullie eigen verhaal) deel je de inspirerende input van de Marriage Course. Deze inhoud is zeer zorgvuldig tot stand gekomen en bouwt voort op elkaar. Besteed er dus aandacht aan om de input goed tot z’n recht te laten komen.

6. Privacy

Niets zo vervelend als het idee dat anderen met jullie persoonlijke gesprek mee kunnen luisteren! Creëer dus een setting waarin dat vrijwel onmogelijk is, waarin partners de volledige vrijheid ervaren om open en kwetsbare gesprekken te voeren.

7. Date night!

Laat het in alle opzichten voelen als een avondje uit voor de stellen. Door dit zeven keer te organiseren, help je stellen te bouwen aan een goede gewoonte waarin de date night samen een wekelijks terugkerend ritueel wordt.  

Benieuwd naar hoe jij een Marriage Course kunt organiseren? Volg een training!

Dorine Sommer - Relatiemanager van de Marriage Course

Hoe kan ik je verder helpen?

Ik ben Dorine Sommer, (Relatie)Manager van de Marriage en Parenting Courses. Overweeg je een Marriage Course te geven in jouw kerk? Ik denk graag met je mee! Klik op de knop hieronder om contact met me op te nemen. 

Neem contact met mij op